3630 Maasmechelen, Neerveldstraat 1B

  • 3 slaapkamer(s)
  • 359000€
  • 450 m2
Naar overzicht

Neerveldstraat 1B

Architectenwoning met commerciële mogelijkheden

"Er is nog iets anders dan baksteen om een huis te bouwen, (...) pure staalbouw (...), reinste montage zonder lassen en zonder baksteen." - John Bemelmans

Deze unieke loft-woning van architect John Bemelmans is gelegen in een rustige straat 100m verwijderd van het oude centrum van Maasmechelen, het kerkplein en gezellige café's. De cultuursteden Hasselt en Maastricht zijn telkens op minder dan 30 autominuten verwijderd. 

Naast de imposante stalen gevel langs de straatkant beschikt de woning over een automatische schuifpoort, een oprit met carport, een gezellige tuin en een groot zonnig terras.

Deze woning is geschikt voor wie zoekt naar openheid, vrolijkheid, een snuifje nonchalance en een beetje excentriciteit! De volledige stalen draagstructuur maakt de layout van deze woning bovendien zeer flexibel.

Via een grote schuifdeur geraakt u naar een open inkomhal met plaats voor fietsen en een vestiaire. Er is een toegang tot de tuin en een gastentoilet. Langs de gaanderij bereikt u een gedeelte van de woning dat kan dienen als één open kantoorruimte of gesplitst worden in twee ruime slaapkamers met kleine badkamer.

Langs de stalen trap geraakt u naar de eerste verdieping met de enorm lichte leefruimte met open-plan-layout: aan één kant ligt een gezellige zithoek aan de andere kant bevinden zich de eetplaats en de ingerichte keuken. De hele verdieping is voorzien van grote raampartijen die tot op de vloer reiken. Naast de keuken heeft u toegang tot het zwevende terras, hetwelk uitnodigt tot vertoeven aan zonnige zomerdagen. 

Een tweede stalen trap leidt naar de bovenste verdieping waar zich de hoofdslaapkamer met dressing en de ensuite-badkamer bevinden. Ook deze ruimtes zijn voorzien van veel lichtinval langs de rustige achtergevel met zicht op de kroon van de in de lente bloeiende kastanjeboom.

Op de onderster verdieping (-1) is een grote hobbykamer gelegen met potentieel tot omvorming tot kantoren, praktijkruimte, o.a. (geen natuurlijk licht aanwezig). 

Technische gegevens: verwarming op aardgas met condensatieketel en warmeluchtblazers; buitenwanden en dak geïsoleerd volgens huidige normen; elektrische installatie conform AREI; zeer gunstige EPC-score van 117kWh/m²jaar; voorzien van zonnepanelen die de woning volledig van gratis elektriciteit voorzien (+ nog 15 jaar geldige groenestroom-certificaten incl.!!!) 

Vraagprijs 359000€
Bewoonbare oppervlakte450 m2
Oppervlakte terrein456 m2
Slaapkamers3
EPC117 kWh/m2/jaar
Elektrisch keuringsattestconform AREI
Oriëntatie tuinwest
Oriëntatie terraswest
Bouwjaar 2002
Dak geïsoleerd
Aantal badkamers 2
Recente bestemming woongebied
Bouwvergunning in aanvraag
Verkavelingsvergunning in aanvraag
Dagvaardingen in aanvraag

Ligging

Contactformulier